ייעוץ עסקי | יועץ עסקי

איך לבחור קואצ'ר (מאמן אישי) מתאים?

מעולה! הגעתם להחלטה כי אתם מעוניינים בתהליך אימון אישי / עסקי ועכשיו עליכם לבחור קואצ'ר / מאמן אישי. יש מאות מאמנים, תוהים איך לעשות את הבחירה הנכונה? ומה צריך לדעת על תחום האימון לפני שבוחרים קואצ'ר? במדריך הקרוב, אסביר לכם איך לבחור את הקואצ'ר (מאמן אישי) המתאים והנכון עבורכם!
קואצ'ר מאמן אישי

עודכן לאחרונה ב-2 ביוני 2024

רקע לתחום האימון האישי / הקואצ'ינג בישראל

לפני שתבחרו מאמן אישי (קאוצ'ר) מתאים, חשוב שתכירו את הרקע לתחום האימון בישראל.
בתחילת דרכו של תחום האימון האישי / קואצ'ינג בישראל התחום היה ללא פיקוח או "תו תקן" המגדיר מהו מאמן מקצועי ומוסמך.

בספטמבר 2005, ביוזמתם של עשרות מאמנים בישראל, הוחלט להקים ארגון וולונטרי, "לשכת המאמנים בישראל" אשר מתבסס על חזון משותף אשר מטרתו לייצר תשתית מקצועית ראויה, מיומנות, בעלת ידע, לצד כללי אתיקה ומוסר ההולמים את טיבו וטבעו של תחום האימון.

תשתית זו בעיקרה מפקחת מקצועית על העוסקים בתחום האימון בישראל ומאפשרת לאוכלוסייה הזקוקה לתהליכי אימון, אמצעי להעריך ולהבין מהו תו התקן המקצועי הנדרש ממאמן וכך לסייע בבחירת מאמן.

כיום לשכת המאמנים מהווה גוף המשמעותי, המקצועי והגדול ביותר בישראל בתחום האימון.

 

סוגי מאמנים (קואצ'רים) וגישות אימון

כיום קיימים בארץ מאות מאמנים בשיטת הקואצ'ינג הקלאסית ומאמנים נוספים בשיטות שונות (מיינדפולנס ,NLP ועוד..), ריבוי המאמנים והגישות עלול לגרום לכם לקושי בקבלת ההחלטה.

אך, חשוב להבין כי רוב תהליכי האימון דומים ולכן אני מאמין כי הבחירה החשובה ביותר היא לא גישת האימון, אלא הקואצ'ר ואופן עבודתו.

אתם עלולים להיתקל במאמנים שיעזרו לכם להגדיר את היעדים שלכם ויסייעו לכם להכין תוכניות מרשימות של איך להגיע למטרות שלכם – אבל לא יהיו שותפים לתהליך שלכם ולא יתאימו את התהליך לצרכים שלכם ולמי שאתם.

לקואצ'רים יכול להיות ניסיון רב וידע נרחב בשיטה, אך יותר חשוב מהניסיון והשיטה הייחודית של המאמן זה למצוא קואצ'ר שיראה ויבין אתכם! כלומר קואצ'ר שיהווה שותף לתהליך וילווה אתכם (אפילו בהודעות) מעבר לשעות האימון המוגדרות.

תהליך אימון, הוא תהליך שכולל בתוכו רגעים מאתגרים ולא פשוטים, לכן חשוב שהמאמן יהיה שותף לתהליך ויסייע לכם להתגבר על קשיים לאורך התהליך.

אומנם תחום הקואצ'ינג מתמקד בפרקטיקה, הגשמת מטרות ועמידה ביעדים, אך מאמן שיסייע לכם לעשות תהליך אפקטיבי ידע להסתכל גם מעבר לחלק הפרקטי – יראה גם אתכם.
קואצ'ר שיצליח לראות אתכם, יוכל לעזור לכם לשפר את חייכם ולממש את הפוטנציאל הטמון בכם להשגת מטרות חייכם.

דרישות הסמכה למאמן אישי / קואצ'ר

חשוב לוודא כי המאמן הפוטנציאלי שלכם בעל הכשרה מקצועית – לכן, לשכת המאמנים בישראל לקחה על עצמה תפקיד חשוב במצב בו התחום אינו מוסדר, לייצר תו תקן לבתי ספר המכשירים את המאמנים וגובשו קריטריונים להסמכה.

להלן דרישות ההסכמה למאמן (קואצ'ר) לפי תקן לשכת המאמנים:

  • מוסד לימוד מוכר על-ידי הלשכה עם תוכנית לימוד מאושרת.
  • תוכנית לימודים בהיקף של 175 שעות לימוד לפחות הכוללת את לימודי הליבה כפי שהוגדרו.
  • ביצוע בחינות ועבודות במהלך ההכשרה.
  • ביצוע 24 מפגשי סופרוויזן (ליווי ופיקוח).

יצירת תו תקן והנכונות של מוסדות לפעול בהתאם לתנאים מקצועיים ואתיים שנקבעו מסייעים להעלות את הרף המקצועי של תחום האימון ויאפשר לכם לוודא כי המאמן הפוטנציאלי שלכם בעל הכשרה מקצועית מוכרת.

מה צריך לבדוק אצל מאמן אישי / קואצ'ר פוטנציאלי

כפי שציינתי, באימון נדרש קואצ'ר שיהווה שותף להשגת המטרות שלכם ושיתאים את התהליך לצרכים שלכם. לכן, בחירת מאמן אישי המתאים זו החלטה סובייקטיבית ורק אתם צריכים לבחור את המאמן עבורכם ולא בן/בת הזוג, הבוס או כל אדם אחר.

בתהליך הבחירה עליכם לבדוק ולשקול את הדברים הבאים:

  • מיקום ואופי הפגישות
    אישית/קבוצתית, פרונטלית/מקוונת והאם יש גמישות במתכונת הפגישה.

  • ערכי המאמן
    תשאלו את המאמן מה תפיסת האימון שלו ולחיים בכלל או במילים אחרות – מה "האני מאמין" שלו? שאלה כזו תעזור לכם לבחון אם אתם מתחברים לעולם הערכים של המאמן הפוטנציאלי.

  • סודיות
    יחסי האימון רגישים ופרטיים, הם מחייבים רמת סודיות גבוהה. אל תתביישו לשאול לגבי נושא זה, על המאמן להיות ברור לגבי הצגת הנושא, הפרת אמונים ביחסי האימון היא חמורה ביותר.

  • אתיקה
    היכולת להבחין "מה המעשה הראוי לעשות", המאמן צריך להיות מחויב לקבלה של קודים אתיים ולציות לחוק. במידה ואתם שמים לב כי המאמן מתנהל לא אתית, "נורה אדומה" צריכה להידלק לכם.

  • כישורים בינאישיים
    למאמן שלכם צריכה להיות כישורים בינ-אישיים גבוהים, כגון יכולת הקשבה, ישירות, קרבה, אמון, סבלנות, חמלה והומור.

  • אותנטיות ואמינות
    אם כבר בשיחה הראשונה שלכם עם המאמן הפוטנציאלי שמתם לב כי אין אמת בדבריו או אתם חשים כי הוא לא מספיק אמיתי אתכם, כנראה שזה לא המאמן עבורכם.

  • מקור ידע בתחום האימון
    רצוי שתבחרו מאמן שמהווה מקור ידע למאמנים ומאומנים בתחום, ניתן לבחון זאת באמצעות בדיקה אם המאמן מעביר הרצאות, מפיץ תכנים מקצועיים, מוביל קבוצת, סופר בתחום וכל דרך שתעזור לכם לבחור אם המאמן מהווה מקור ידע בתחום.

  • הכשרה מקצועית
    אנשים רבים מגדירים את עצמם מאמנים וייעוציים ללא הכשרה מקצועית, תוודאו כי המאמן שלכם למד את התחום במקום שמוכר ועומד בתקן של לשכת המאמנים בישראל.

את מרבית הסעיפים רצוי לבחון טרם הפגישה הראשונה, ניתן לעשות זאת על-ידי מחקר אינטרנטי לגבי המאמן, שיחת טלפון מקדימה והמלצות.

ייתכן ולא יהיו לכם את כל התשובות לסעיפים שציינתי טרם הפגישה הראשונה, אך תזכרו כי רוב המאמנים מאפשרים לבצע פגישת התאמה ראשונית ללא עלות, לכן תוכלו להמשיך לשקול זאת בפגישת ההיכרות הראשונה עם המאמן הפוטנציאלי אשר תעזור לכם לקבל החלטה טרם תחילת התהליך.

לפני שאתם ממשיכים בחיפוש הקואצ'ר המתאים

לפני שאתם ממשיכים במסע החיפוש של המאמן האישי (קואצ'ר) המתאים עבורכם – חשוב שתבינו עם עצמכם, אם תהליך קואצ'ינג ייתן לכם את מה שאתם מחפשים והאם אתם בכלל מוכנים להתחיל תהליך אימון?

ייתכן כי אתם לא יודעים לדייק מה הצורך שלכם או לא בטוחים מה יהיה נכון עבורכם, ישנם אנשים רבים אשר מתלבטים בין אימון לטיפול (אלו שני תחומים שונים).

חשוב להבין כי תהליך אימון הוא לא "תרופת קסם" שמשפרת לכם את החיים, מידת ההשקעה וההתמדה שלכם בתהליך חיונית להצלחתו – בלי קשר לאיזה קואצ'ר תבחרו.

אתם צריכים להיות שלמים עם ההחלטה, להבין את המטרות שברצונכם להשיג מהתהליך ומה ברצונכם לשנות בחייכם (גם חוסר הידיעה של מה לשנות – בפני עצמה מהווה משהו שנדרש לשנות).

לאחר שתהיו בטוחים כי תהליך האימון מתאים לכם, תוכלו להמשיך בחיפוש המאמן האישי (הקואצ'ר) הנכון עבורכם.

בהצלחה בבחירת הקואצ'ר הנכון!

 

רוצים ליצור קשר עם מאמן עסקי?

השאירו פרטים לתיאום פגישת אבחון ומיקוד אישית – ללא התחייבות

4.8/5 - (45 votes)

מלווה עסקים וחברות - תהליכים שמובילים להצלחה עסקית בדגש על פיננסים לצד התייעלות עסקית.

לשיתוף:

תוכן עניינים

תוכן עניינים

תגובות:
להצטרפות לרשימת התפוצה:
error: פעולה זו חסומה.