הגעתם להחלטה כי אתם מעוניינים בתהליך אימון עסקי וכעת אתם צריכים מאמן עסקי שיסייע לכם אבל ישנם גישות אימון שונות ומאמנים רבים, אז איך בוחרים את המאמן העסקי הנכון עבורכם?
לפניכם סוגי מאמנים שלא כדאי לכם לבחור ו-5 שלבים שיעזרו לכם להחליט איזה מאמן עסקי לבחור.
מאמן עסקי שלא מומלץ לבחור
- מנהל – מאמנים אינם אמורים לנהל אתכם ולומר לכם אילו החלטות עסקיות לבצע או לפעול בשמכם. מאמן טוב, ילמד ויסייע לכם לבצע את ההחלטות הנכונות בעצמכם.
- מעודד – למרות שזה תמיד נחמד לקבל מילות עידוד – מאמן אינו צריך להיות מעודד.
תזכרו כי קואצ'ר עסקי לא אמור לתמוך בכל פעולה שתבצעו בעיניים עצומות, עיקר תפקיד המאמן לאורך התהליך זה לוודא שאתם פועלים בדרך הנכונה עבור העסק שלכם. - מטפל – קואצ'ינג ואימון עסקי בפרט אינו מהווה טיפול לכן, מאמנים לא צריכים להעביר אתכם תהליך טיפולי פסיכולוגי, CBT או כל סוג אחר של טיפול.
גם אם המאמן מוסמך ומורשה לכך, מטרת תהליך האימון העסקי הוא העצמת הביצועיים העסקיים והארגוניים שלכם לטובת העסק.
כיצד לבחור מאמן עסקי מתאים לכם ולעסק?
-
תבחנו את רקע המאמן
תבחנו את אודותיהם של המאמנים הפוטנציאליים.
תבדקו אם המאמן העסקי הפוטנציאלי עבר הכשרה מקצועית, האם המאמן ממשיך בלמידה מתמדת על עולם האימון העסקי ובעיקר תתעמקו בניסיון ובידע המקצועי של המאמן.
-
תחקרו
תחפשו את המאמן במדיה החברתית וברשת האינטרנט.
האם למאמן יש דף פייסבוק? האם למאמן יש אתר אינטרנט? תחקרו אם הוא פעיל, מפרסם מאמרים, משתף בתובנות והאם ניתן למצוא מאומנים לשעבר (במידה וכן – אל תחששו ליצור עימם קשר) .
-
בצעו שיחות טלפון
תערכו רשימה של מאמנים איתם אתם רוצים לדבר ותתקשרו.
תבצעו שיחות טלפון עם המאמנים הפוטנציאלים והסבירו להם מה אתם מחפשים, מדוע אתם זקוקים לאימון עסקי ותבחנו אם אתם מתחברים לגישת המאמן.
בנוסף בשיחת הטלפון תשאלו את המאמן על אופי הפגישות (פרונטלי / שיחות וידאו / טלפוני).
-
זמינות
זמינות המאמן לאחר שעות הפגישה היא קריטית.
אתם צריכים שהמאמן שלכם יהיה זמין עבורכם ושהתקשורת תהיה רצופה לאורך התהליך, לכן עוד טרם הפגישה הראשונה תשאלו את המאמן לגבי זמינותו, לוחות הזמנים שלו ותבקשו הערכה של מספר המפגשים בתהליך.
תבררו האם המאמן זמין לכם בין המפגשים בתהליך או כאשר תזדקקו לו לפני הפגישה המתוכננת הבאה.
-
פגישת התאמה
פגישה ראשונה עם מאמן, עיקרה היא פגישת התאמה הדדית – האם אתם מוכנים לתהליך אימון עסקי והאם המאמן מתאים לכם ולעסק שלכם.
לפני שאתם מגיעים לפגישה הראשונה עם המאמן הפוטנציאלי, כתבו לכם רשימת נושאים שתרצו להתמקד בהם (פתיחת עסק, רווחית עסקית, ניהול עובדים, דחיינות וכו') ותגיעו מוכנים לפגישה.
בפגישה הראשונה, תציגו בפירוט מדוע אתם זקוקים לאימון עסקי.
תגיעו פתוחים להקשיב לעצות ולתוכנית הפעולה של המאמן. אם בסיום הפגישה אתם מרגישים שנרקם קשר טוב והמאמן עונה לצרכים שלכם ושל העסק שלכם – סימן שהגעתם למאמן המתאים לכם ולעסק שלכם!